•Met de bus naar ‘Houden van … Griffelrock’•Samenaankoop dakisolatie legt 700 daken in de watten•Lessen seniorensport•Stel je kandidaat voor de seniorenraad

Met de bus naar ‘Houden van … Griffelrock’
Op dinsdag 16 april en donderdag 18 april geven de Geelse SeniorenRaad en dienstencentrum Luysterbos de Geelse senioren de kans om in het Antwerpse Sportpaleis deel te nemen aan een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Hoogtepunt wordt zonder twijfel het optreden van Willem Vermandere. Uit Nederland komt Maggie MacNeal van het legendarische duo Mouth & MacNeal en de hit ‘Terug naar de kust’. Luc Steeno en Bobby Prins zijn de ambiancemakers van dienst. Sabien Tiels en Udo zorgen voor wat jeugdige panache en prachtige ‘close harmony’ mogen we verwachten van het Trio Cassiman. Luc Appermont verzorgt de presentatie. De Geelse SeniorenRaad en het dienstencentrum Luysterbos reserveerden voor iedere voorstelling 50 kaarten en zij organiseren naar jaarlijkse gewoonte vervoer naar het Sportpaleis. De bus vertrekt aan de feestzaal van Elsum om 12.30 u. Een half uur na het einde vertrekt de bus terug naar huis. Je kan mee voor 15 euro, vervoer en inkomticket inbegrepen. Inschrijven kan op de sociale dienst op het stadhuis.
 
meer info: seniorenraad, 014 56 61 46, jos.leysen@geel.be
 
 
Samenaankoop dakisolatie legt 700 daken in de watten
Zevenhonderd gezinnen lieten hun dak isoleren via de samenaankoop dakisolatie van IOK, waaraan ook onze stad deelnam. Uit een prijsvergelijking blijkt dat de korting via de samenaankoop tot 30% bedraagt. De helft van de deelnemende gezinnen kochten isolatiemateriaal aan en isoleerden hun dak zelf. De overige helft liet het dak isoleren door een vakman. Door deze actie zal er jaarlijks meer dan 5 miljoen kWh aan aardgas bespaard worden. De jaarlijkse besparing bedraagt gemiddeld 570 euro per gezin. Door de gunstige prijzen en de subsidies verdienen de deelnemende gezinnen hun investering gemiddeld op twee jaar terug.
 
Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 30% van de warmte door het dak. En toch heeft 25% van de woningen nog geen dakisolatie. Dakisolatie plaatsen om een niet-geïsoleerde woning te verbeteren is meestal de eerste stap om de energieprestatie van de woning te verbeteren. Het is meestal technisch gemakkelijk uit te voeren en de investering is mede dankzij de premies snel terugverdiend.
 
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Lessen seniorensport
Vanaf donderdag 10 januari kan je elke donderdag van 9.45u tot 11.15u in sporthal Axion deelnemen aan een les seniorensport.Met deze lessen wil de sportdienst je op een verantwoorde, veilige en rustige manier laten sporten. Je leert rekken en strekken, werken aan je conditie en de beweeglijkheid van spieren en gewrichten onderhouden. En je leert elke week andere sporten kennen. Inschrijven hoeft niet. Je komt gewoon als het voor jou uitkomt.De lessen kosten 3 euro per les. Je koopt een sportkaart van een, vijf of tien lessen. De sportkaart is te koop aan de kassa van het zwembad. Je kunt de sportkaart ook kopen bij Leen Aerts in het dienstencentrum Luysterbos. Je mag de kaart samen met anderen gebruiken. Houders van een Geelse vrijetijdspas krijgen 50% korting.
 
meer info: sportdienst, 014 56 67 20, sport@geel.be
 
 
Stel je kandidaat voor de seniorenraad
De Geelse seniorenraad is nog op zoek naar ‘niet-georganiseerde’ senioren om mee het seniorenbeleid uit te stippelen . Ben je een gepensioneerde of heb je de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt, woon je in Geel en behoor je niet tot het bestuur van een seniorenorganisatie? Dan ben jij misschien de persoon die de seniorenraad zoekt. Wil je meewerken aan de uitvoering van het ‘Toekomstplan oudere Gelenaren’? Vind je dat er meer ontspanningsgelegenheid voor senioren moet komen? Misschien wil je iets doen aan de mobiliteit van onze senioren? Laat dan zeker van je horen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan seniorenconsulente May Luyckx via onderstaande gegevens. Bij haar kan je ook je kandidatuur binnenbrengen. Doe dit zo snel mogelijk. De seniorenraad heeft op 18 januari de ‘installatievergadering’ van de nieuwe raad op het programma staan.
 
meer info: seniorenconsulent, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be